Škola za moderno obrazovanje Sava Tekelija blisko sarađuje s nekoliko fakulteta koji našim učenicima četvrtog razreda otvaraju svoja vrata i upoznaju ih detaljno sa svojim programima, smerovima, opcijama upisa i vrstama školovanja. Svake godine organizujemo studijsku posetu tim fakultetima i između ostalog, dovodimo kod nas predstavnike tih fakulteta, pre svega profesore, koji podrobno izlažu detalje studiranja u njihovim akreditovanim visokoškolskim ustanovama.

Najdužu saradnju imamo sa Fakultetom za menadžment čije je sedište u Sremskim Karlovcima a koji ima akreditovani centar i u Pančevu i u Beogradu. Oni imaju nekoliko izuzetno atraktivnih smerova i naši učenici se često opredeljuju za studije ekonomije, ali i menadžmenta u medijima, industriji ili informacionim tehnologijama.

Za naše učenike postoje specijalne pogodnosti pri upisu na sve fakultete s kojima blisko sarađujemo. Kao što možda već znate, svaki učenik naše škole pri upisu radi test profesionalne orijentacije, ima svoj dosije i urađen pedagoški profil. U školi Sava Tekelija imamo pedagoško-psihološku službu koja prati emocionalni, profesionalni i intelektualni razvoj svakog učenika posebno, obraćajući najveću pažnju na njihove sklonosti i talente, čime im se pruža satisfakcija napredovanja u oblasti koja ih zanima.

Naime, učenicima koji ispolje određene talente i interesovanja prema nekim specifičnim oblastima dobijaju dodatne informacije, zadatke, a neretko mogu da učestvuju u sekcijama koje samo za njih osmišljava naš kreativni i profesionalni tim.